Víkendový výlet do Dublinu – január 2017 (4/4)

Víkendový výlet do Dublinu – január 2017 (4/4)

Featured Video Play Icon

Skoro ráno opúšťame hostel a smerujeme na letisko. Čaká nás let do Bratislavy a návrat domov. Náš víkendový pobyt v Dubline sa končí.

Predchádzajúce časti si môžete prečítať tu:


Pondelok 23.1.2017 (štvrtá časť)


Ranná cesta na letisko

Vstávame skoro a lúčime sa bez raňajok na recepcii nášho hostela. Vonku je chladno a ešte tma, ale ruch hlavnej dublinskej ulice O’Connell street už naznačuje, že sa mesto prebúdza.

Cestou k miestu, kde máme nastúpiť na taxík, ktorým pôjdeme  na letisko, si dávame raňajky pri kaviarenskom podniku, ktorý má – na dnešné skoré ráno – príhodný názov Insomnia. Čochvíľa prišiel taxikár a nakladáme svoju batožinu. Žužu sedí vpredu a keďže je pán šofér zhovorčivý, vedú dialóg. Cestou som sa dozvedela, čo ma prekvapilo, že za dve hodinky sa človek z Dublinu dostane do Belfastu, hlavného mesta Severného Írska, ktoré je súčasťou Veľkej Británie. Taký výletík by sa pri ďalšej návšteve Dublinu určite vyplatil.

Hoci je ešte mesto zahalené do tmy, svitanie prichádza

Na Dublinskom letisku

Po vylodení sa z taxíka vchádzame do haly Terminálu 1 dublinského letiska. S dievčatami sa ešte zastavíme na ranný prebúdzajúci drink, u nich káva, ja si dávam čaj. Počas tejto rannej seansy sa vyzúvam a ďalej pokračujem naboso.

Slávka so svojou rannou kávičkou na dublinskom letisku
Slávka so svojou rannou kávičkou na dublinskom letisku

Bezpečnostnú kontrolu zvládame v pohode, moje bosé nohy nikto neriešil. Blíži sa čas dostavenia sa k našej odletovej bráne, zastavujem sa ešte na WC. Dievčatá mi už medzitým unikli, a ja v strese bežím po dlhých chodbách letiska a pohyblivých pásoch, aby som to nezmeškala. Pri priblížení sa ku bráne vidím, že je tu dlhočizný, takmer nehybný rad, našťastie zbadám dievčatá a pridávam sa k nim. Stáli sme tu dosť dlho, čiže náš let bude zrejme opäť meškať.

Milá pani pri gate vyjadrila svoje obavy, že sa môžem v areáli cestou k lietadlu zraniť takto naboso a mala by som sa obuť, ale ubezpečila som ju, že si dám pozor. Cez bránu som prešla a vychádzame von k lietadlu, vychádzajúce slniečko krásne osvetľuje všetko naokolo a my sa lúčime s írskou zemou.

Cestou k nášmu lietadlu na let do Bratislavy
Cestou k nášmu lietadlu na let do Bratislavy

Let do Bratislavy

Po vstupe do lietadla si sadáme na sedadlá, ktoré máme tentoraz na ľavej strane, ale tiež s výhľadom na krídlo. Po nejakom čase spolu s vychádzajúcim slnkom vzlieta aj náš aeroplán, snažím sa nevšímať si svoje obavy, ktoré mám počas letu a užívam si výhľad na pomaly miznúcu zem pod nami.

Pre mňa dychberúci výhlad na krásu Zem - let do Bratislavy
Pre mňa dychberúci výhlad na našu krásnu Zem

Ani neviem ako, ale let do Bratislavy ubehol veľmi rýchlo. Pred pristávaním sa vymieňam so Žužu a sadám si k okienku, lebo som si ho chcela nahrať na video.  Mala som možnosť po prvýkrát pozorovať, že nad mrakmi naozaj svieti slnko. 🙂 Lietadlo pretína slnkom osvetlenú perinu oblakov, vchádza do redšej hmly a približuje sa k mrakmi zahalenej snežnej krajine. Úplne iné vnemy, ťaživá atmosféra, ale viem, že tam hore sa svieti. 😉

Šťastne sme pristáli v Bratislave

Sme na zemi, hurá. Let do Bratislavy dopadol šťastne a z lietadla nás do príletovej haly previezol autobus. Je tu chladno a spomíname na írskych teplých 6°C. Som prvýkrát naboso na bratislavskom letisku. Kontroly vybavené a všetko v poriadku. Blížime sa k východu, obúvam sa, lebo je zima a s dievčatami idem pred letiskovú halu, odkiaľ im ide ich autobus. Lúčim sa s nimi a ďakujem za víkend plný krásnych zážitkov.

Nastupujem na autobus smerujúci na hlavnú stanicu, cestou som ešte hlavou v Írsku. Budem si ešte nejaký čas zvykať. Po príchode domov sa idem rovno prejsť s hafanom, a vstrebať tak dnešné myšlienky a zážitky. Fascinuje ma, že sa dá byť v jeden deň na dvoch voči sebe výrazne vzdialených miestach. Ráno som ešte chodila po Dubline, a teraz poobede sa prechádzam so psom v Pezinku. Cítim vďačnosť, že som si mohla splniť tento krásny sen. A ďakujem dievčatám, že k tomu vo veľkej miere prispeli. Do Dublinu, ako aj do Írska všeobecne by som sa veľmi rada vrátila.

Galéria Výlet do Dublinu 23.1.2017 – pondelok

Zaujal vás tento článok?

Ak áno, mám veľkú radosť. Ak to tak cítite, poteším sa, ak mu dáte svoj lajk alebo ho budete zdieľať alebo pridáte svoj komentár. Ďakujem. 

Komentáre

Nech sa páči, toto je priestor pre vás.

Sharing

About The Author: Sue-barefooter

Nadšená pre bosé chodenie a beh, otužovanie a zdravý veggie lifestyle. K tomu radosť z fotografovania či zdravého varenia. Veľa ľudí ma inšpirovalo, a ja chcem túto inšpiráciu dávať ďalej.

Leave your comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.