Tenisky? Moje nohy ich už nechcú

Tenisky? Moje nohy ich už nechcú

Nebolo to tak dávno (presne 24. marec 2017), keď sa mi podarilo úspešne zabehnúť mojich prvých 5 km v kuse – a to v teniskách, keďže naboso moje plosky chodidiel ešte nezvládajú niektoré povrchy, zvlášť malé kamienky na asfalte.

Odkedy mám však skinners (30. marec 2017), tenisky som na sebe nemala. Šla som buď v skinners alebo bosá. Dnes večer, keď som šla so psom von, sa mi stala zvláštna vec. Skinners sa sušili po praní a bosá som von nechcela ísť, tak som si dala po nejakej dobe opäť tenisky.

Nečakaná zmena

Netušila som, že po vyše dvoch týždňoch budem cítiť taký výrazný rozdiel. Veľmi dobre si totiž pamätám pocit, keď som si upravila tieto tenisky – vybrala z nich vložky – a vnímala, že wow, koľko priestoru majú teraz moje prsty. A naozaj, aj pri behu som to cítila, že je to oveľa lepsie, prsty sa môžu hýbať a lepšie tak pracovať. Zrazu však, keď som sa obula, cítila som pozdĺž celého chodidla presný tvar tenisky, ako je formovaná, a ako tento tvar naráža a obmedzuje tvar mojej nohy, a ako sa prsty znova tlačia k sebe. Nebolo to príjemné, ale dalo sa to zvládnuť. Myslím, že časom to bude väčší a citeľnejší rozdiel. Je úžasné vidieť tieto zmeny.

Vmojom zvykacom medziobdobí splnili svoju úlohu.

Vraví sa: ľahko sa zvyká na dobré. Myslím, že to platí aj pre chodidlá. Ak im dá človek slobodu, nedokáže sa už vrátiť späť. Už to jednoducho nejde. Kto sa chce vrátiť do väzenia, ak zakúsi, čo je to sloboda? Mám radosť, že ju moje nohy mohli objaviť. Síce neskôr, ale predsa.

Zaujal vás tento článok?

Ak áno, mám veľkú radosť. Ak to tak cítite, poteším sa, ak mu dáte svoj lajk alebo ho budete zdieľať alebo pridáte svoj komentár. Ďakujem. 

Komentáre

Nech sa páči, toto je priestor pre vás.

Sharing

About The Author: Sue-barefooter

Nadšená pre bosé chodenie a beh, otužovanie a zdravý veggie lifestyle. K tomu radosť z fotografovania či zdravého varenia. Veľa ľudí ma inšpirovalo, a ja chcem túto inšpiráciu dávať ďalej.

Leave your comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.