Moja otužovacia sezóna 2017/2018

Moja otužovacia sezóna 2017/2018

Moja tohtoročná otužovacia sezóna začla o necelý mesiac neskôr než minulý rok. Zahájila som ju na Draždiaku v spoločnosti mojich priateľov, ale aj kopcom nových nadšených ľudí pre otužovanie alebo odhodlaných to aspoň skúsiť.


Nasledujú krátke príspevky s videami z jednotlivých kúpaní. Niečo ako môj otužilecký denník. Príjemné pozeranie.


Zahájenie sezóny – 8. november 2017

Dnešným dňom som otvorila svoju otužovaciu sezónu 2017/2018, necelý mesiac po mojom prvom výročí, čo som začla otužovať (článok o mojom prvom pokuse nájdeš tu). Voda bola super, a keďže nás tam bolo v hojnom počte – vyše 25 ľudí, ľahšie sa vstupovalo do vody, hoci už bola tma.

Katka ešte nie je na tom zdravotne dobre, takže dnes mala úlohu našej podpory. Po kúpaní sme sa išli zohriať do tunajšej reštaurácie a pozdieľali svoje dojmy z dnešného kúpania.

Malá štatistika:
  • teplota vzduchu: 9° C
  • teplota vody: 12° C
  • pobyt vo vode: približne 5 minút


Prvýkrát v rieke – Karloveské rameno, 11.11.2017

Dnes som fotografovala workshop Martina Tháma o Wim Hof metóde, ktorej praktickou súčasťou bolo aj kúpanie vo vode. Tentoraz to bolo Karloveské rameno, časť rieky Dunaj v Bratislave. Využila som túto možnosť po prvý krát sa okúpať v tečúcej vode, a spoznať tak silu unášajúceho prúdu. Boli to fantastické pocity. Najmä, keď sa mi podarilo pristáť na plytčine a zistila som, že kamenistá zem, na ktorej som sedela bola teplejšia než samotná voda.

Malá štatistika:
  • teplota vzduchu: 7° C
  • teplota vody: 8° C
  • pobyt vo vode: 5 minút


Katarínske kúpanie – 25. november 2017

Namiesto Katarínskej zábavy bolo dnes kúpanie v našom obľúbenom Draždiaku. Spolu s priateľmi sme dnes oslavovali Katkine meniny vo vode a potom aj v miestnej reštaurácii. Skvelý zážitok, plno endorfínov a príjemne strávený čas s priateľmi. Mám to rada.

Malá štatistika:
  • teplota vzduchu: 10° C
  • teplota vody: 9° C
  • pobyt vo vode: 5 minút


Predvianočné kúpanie – 20. december 2017

Večerná predvianočná atmosféra pri Draždiaku dotvárala kúpací zážitok v jazere. Vonku bolo -1°C, takže toto bolo moje prvé kúpanie v mínusových teplotách v tejto sezóne. Voda je už poriadne ľadová a pri vstupe do nej mi už začlo vyrážať dych, takže bolo treba ukľudniť dýchanie hlbokým predýchaním a užívať si to. Čo sa mi aj myslím podarilo. Po kúpaní sme si tradične sadli do miestnej reštaurácie na polievku a čaj.

Malá štatistika:
  • teplota vzduchu: -1° C
  • teplota vody: 4° C
  • pobyt vo vode: 4 minúty


Zaujal vás tento článok?

Ak áno, mám veľkú radosť. Ak to tak cítite, poteším sa, ak mu dáte svoj lajk alebo ho budete zdieľať alebo pridáte svoj komentár. Ďakujem. 

Komentáre

Nech sa páči, toto je priestor pre vás.

Sharing

About The Author: Sue-barefooter

Nadšená pre bosé chodenie a beh, otužovanie a zdravý veggie lifestyle. K tomu radosť z fotografovania či zdravého varenia. Veľa ľudí ma inšpirovalo, a ja chcem túto inšpiráciu dávať ďalej.

Leave your comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.