Tréningový beh s Novozámockou komunitou 19.10.2017

Tréningový beh s Novozámockou komunitou 19.10.2017

Featured Video Play Icon

Nedávno som dostala pozvanie od môjho bežeckého kamaráta Martina Detvaja prísť si zatrénovať spolu s novozámockou bežeckou komunitou. Dnes sa mi to podarilo zrealizovať a bol to pre mňa úžasný zážitok.

S niektorými Novozámčanmi som sa poznala iba virtuálne cez Facebook, preto ma potešilo, že som sa s nimi mohla zoznámiť aj osobne. Maťko ma vyzdvihol na vlakovej stanici a spolu sme sa odobrali na parkovisko pri reštaurácii Berek, čo je tradičné miesto stretnutia a štartu bežeckých tréningov tejto komunity.

Tradičná spoločná fotografia pred behom; foto: Martin Detvaj
Tradičná spoločná fotografia pred behom; foto: Martin Detvaj
So Silviou sme prekročili hranice Facebooku a stretli sme sa osobne; foto: Martin Detvaj
So Silviou sme prekročili hranice Facebooku a stretli sme sa osobne. Ďakujem!; foto: Martin Detvaj

Bežíme po hrádzi pri rieke

Vonku bolo príjemne chladno a bežali sme po hrádzi popri rieke Nitra. Keďže už bola tma, neužila som si síce výhľady na okolie, ale ostatné vnemy boli príjemné a padajúca hmla dodala nášmu behu akúsi tajomnú atmosféru. Asfalt hrádze bol naboso veľmi príjemný, takže sa mi bežalo parádne.

Keďže sme si dali voľné pohodové tempo, mohla som sa počas behu s ostatnými bežcami porozprávať aj o bosom chodení a behaní. Ani som sa nenazdala, a 10 km bolo za nami, cítila som sa super, a určite by som ešte odbehla aj ďalších 5 km.

Dali sme krásnych 10 kilometrov
Dali sme krásnych spoločných 10 kilometrov
S Natáliou, s ktorou sme sa počas behu fajn porozprávali; foto: Martin Detvaj
S Natáliou, s ktorou sme sa počas behu fajn porozprávali; foto: Martin Detvaj

10 km je za nami, ideme jesť

Po behu sme si dali ešte krátky strečing, a pomaly sme sa rozlúčili. Po rozlúčení s ostatnými sme si s Maťkom dali večeru v reštaurácii Berek, ktorá je mimochodom veľmi pekná a príjemná. Jedlo bolo chutné a obsluha profesionálna a úctivá.

Do odchodu vlaku domov som mala ešte nejaký čas, tak Martin navrhol prechádzku a išli sme spoznávať centrum mesta, ktoré na mňa zapôsobilo veľmi príjemne. Taktiež ma potešilo, že je tu pešia zóna, na rozdiel od nášho centra v Pezinku, kde namiesto toho máme parkovisko.

Na prechádzke v centre Nových Zámkov; foto: Martin Detvaj
Na prechádzke v centre Nových Zámkov; foto: Martin Detvaj

Bežecká partia bola veľmi milá a cítila som sa v nej veľmi príjemne a vzácne. Ďakujem všetkým zúčastneným za srdečné prijatie, spoločný beh a rozhovory a teším sa na ďalší spoločný čas, pretože pre mňa to rozhodne nebolo naposledy.

Ešte rozlúčková foto s Maťkom na vlakovej stanici
Ešte rozlúčková foto s Maťkom na vlakovej stanici v Nových Zámkoch

Zaujal vás tento článok?

Ak áno, mám veľkú radosť. Ak to tak cítite, poteším sa, ak mu dáte svoj lajk alebo ho budete zdieľať alebo pridáte svoj komentár. Ďakujem. 

Komentáre

Nech sa páči, toto je priestor pre vás.

Sharing

About The Author: Sue-barefooter

Nadšená pre bosé chodenie a beh, otužovanie a zdravý veggie lifestyle. K tomu radosť z fotografovania či zdravého varenia. Veľa ľudí ma inšpirovalo, a ja chcem túto inšpiráciu dávať ďalej.

Leave your comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.