Wastebusters alebo aspoň jeden denne

Wastebusters alebo aspoň jeden denne

Sue-barefooter

Pred nejakým časom som sa dopočula o iniciatíve Wastebusters. Táto myšlienka sa mi veľmi páčila, lebo mám rada prírodu a taktiež čisté okolie tam, kde žijem. A vždy ocením dobrý nápad, ktorý pomôže urobiť niečo pre krajší svet okolo nás.

O čom to je?

Cieľom tejto výzvy je veľmi jednoduchá vec: každý z nás denne na svojej ceste niekam (do práce, domov, na nákup, na prechádzke) nájde takmer vždy nejaký odpad. Stačí aspoň raz denne vziať túto vec a hodiť ju do koša.

Idem do toho

Dnešná prechádzka popri potoku ma inšpirovala k tomu, že som sa rozhodla zapojiť do tejto iniciatívy. Nestojí to nič, no skrášľuje krajinu a prináša dobrý pocit, a dokonca, svojou aktivitou môžeme zachrániť život iným živým bytostiam, ktoré žiaľ častokrát doplácajú svojim životom na odpad (najmä plastový) nachádzajúci sa voľne v okolí či priamo v prírode.

Pre mňa osobne je to výzva ešte v inej oblasti. Nemyslím si, že u nás, v našej krajine, hlavne mestskej, je prirodzené dvíhať a následne zahadzovať „cudzí“ odpad tam, kam patrí. Aspoň ja som vždy mala divný pocit, keď som videla niekde smetie, a vadilo mi to, nebola som však schopná, práve z ohľadu na starý známy strach „čo si pomyslia ostatní“ dvihnúť to, a zahodiť do koša. Nechcela som upútavať pozornosť. Keďže som momentálne v období, kedy prijímam výzvy tohto typu (boj proti strachu z toho, čo si o tom budú myslieť ostatní), je táto iniciatíva práve super nástroj, ako sa v tom cvičiť.

Úlovok z jednej prechádzky
oslobodeny ker
Kríky a stromy sú často obvešané plastovým odpadom. Stačí len byť viacej všímavý a mať chuť sa zapojiť. Jeden z kríkov po vyslobodení z mikroténového objatia (viď video).

Pridáš sa?

Ak patríš k tým, ktorým tiež záleží na tom, v akej krajine žijú, čo ich obklopuje, tak ťa pozývam do tejto výzvy urobiť tiež niečo pre svoje okolie, a tak vlastne aj pre seba. A naozaj, nestojí to nič.

Viac info o iniciatíve nájdeš na stránkach www.wastebusters.sk.

Zaujal vás tento článok?

Ak áno, mám veľkú radosť. Ak to tak cítite, poteším sa, ak mu dáte svoj lajk alebo ho budete zdieľať alebo pridáte svoj komentár. Ďakujem. 

Komentáre

Nech sa páči, toto je priestor pre vás.

Sharing

About The Author: Sue-barefooter

Nadšená pre bosé chodenie a beh, otužovanie a zdravý veggie lifestyle. K tomu radosť z fotografovania či zdravého varenia. Veľa ľudí ma inšpirovalo, a ja chcem túto inšpiráciu dávať ďalej.

Leave your comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.